Publicaties
04.10.2019

Niets is gelogen

Op 4 oktober is mijn romandebuut Niets is gelogen verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos. **** in de Volkskrant voor dit indringende verhaal over geheugen, kunst, leven en dood.

‘Het is zo bevrijdend als iemand debuteert met een volstrekt originele en eigen stem. Een ‘wild’ boek is een term die bij me opkomt.’ (Marscha Holman)
‘In dit krachtige debuut weet Bronwasser met trefzekere toets het minst zeker te vangen: het wankele geheugen waarin bepalende momenten worden gereconstrueerd en geconserveerd.’ (Auke Hulst)
‘Het effect is betoverend.’ (Niña Weijers)
‘Sacha Bronwasser is de koningin van de metafoor'(Hugo Borst)

In Niets is gelogen opent de Nederlandse kunstjournalist Gala Versluis een tentoonstelling in Kortrijk en maakt ze kennis met de flamboyante arts en mecenas Pé Derkinderen. Een samengeraapt gezelschap gaat met hem op pad voor een ontspannen nazit, maar de avond verloopt heel anders dan gedacht door een intense gebeurtenis. Iedereen staat op dat moment op scherp. Achteraf blijkt echter dat elke aanwezige het moment anders heeft beleefd. Het maakt een precieze reconstructie onmogelijk. De herinnering blijkt een onbetrouwbare, grillige bondgenoot.

Derde druk 2023

Bestel Niets is gelogen hier

ontwerp: Riesenkind
foto's Leo Veger